Проверяват безопасността на всички детски площадки в Благоевград
Проверяват безопасността на всички детски площадки в Благоевград / netinfo
Националната кампания на Комисията за защита на потребителите “Безопасно лято на детските площадки” стартира от днес в Благоевград.

Щателно ще бъдат проверени всички детски съобръжения на територията на града и общината, включително и площадките в детските градини и ясли, съобщи за Дарик Любомир Палаханов, инспектор в Регионалната дирекция на Комисията за защита на потребителите в областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград.

В акцията освен експерти от комисията ще се включат и служители на община Благоевград.

Целта е да осигурим безопасни площадки за децата, като намалим до минимум рисковете от инциденти на тях, обясни Палаханов. По думите му повече безопасни места за игра навън ще дадат спокойствие на родителите и по-добри възможности за спортуване на малчуганите.

Официалният старт на националната кампания “Безопасно лято на детските площадки” бе на 18 юни. Проверките ще продължат през цялото лято, а при необходимост и по-дълго.

Гражданите също могат да сигнализират за опасни детски съоръжения, които Комисията за защита на потребителите ще провери. Сигналите ще се приемат денонощно на националния телефон на потребителя 0700 111 22 и на e-mail: info@kzp.bg.

Кампанията се провежда под патронажа на еврокомисаря по потребителската защита Меглена Кунева. Медийни партньори са Дарик радио, bTV и в. “Станданрт”.