Просветният инспекторат проверява случката в ПМГ-Благоевград
Просветният инспекторат проверява случката в ПМГ-Благоевград / Снимка: Дарик, архив
Просветният инспекторат в Благоевград започна проверка на случая в Природо-математическата гимназия в Благоевград, където ученик и учител взаимно се обвиняват в агресия и непристойно поведение. 

Според директора на образователното ведомство Ивайло Златанов, на първо място има непристойно поведение от страна на десетокласника Георги Кайнакчиев. В същото време обаче може да се говори и за провокация от страна на учителя по физкултура Антон Ишев.

"Тази сутрин колеги експерти започнаха работа по изясняване на обстоятелствата около случилото се в училището. Проверката има две цели - първо да установи дали е спазена процедурата по налагане на наказание на ученика. Втората задача е да се изясни напълно безпристрастно какво точно се е случило в гимназията", подчерта Ивайло Златанов.

Случаят, който разбуни духовете в Природо-математическата гимназия в Благоевград е от 1 февруари. Тогава в стаята за спорт между гимназиста Георги Кайнакчиев и учителя Антон Ишев възникнал спор. Напрежението между двамата тръгнало от това, че ученикът нарекъл по малко име свой преподавател.

Антон Ишев направил забележка на момчето. Стигнало се до размяна на реплики и агресия - ученикът твърди, че е бил ударен от физкултурника, учителът пък е категоричен, че той е станал жертва на насилие от страна на момчето. Заради това поведение ученикът е изключен от гимназията.

Къде е истината ще трябва да установи проверката на просветния инспекторат.