Предупреждават за бури
Предупреждават за бури / снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова

Прогноза за 29 юли, петък

Над западната половина от страната още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност, по-мощна през втората половина от деня. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури, на отделни места и с градушки. Постепенно вятърът ще се ориентира от северозапад, в западните райони на Дунавската равнина вечерта ще се усили и с него температурите в северозападната част от страната ще се понижат - максималните температури там ще са между 25 и 30°.

Над планините от западната половина на страната ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. В отделни райони ще превали още преди обяд, но на повече места, по-интензивни и придружени с гръмотевични бури ще са преваляванията през втората половина от деня. Вятърът ще е с променлива посока и скорост. На изток ще остане предимно слънчево. Максимална температура на 1200 м ще бъде около 20°, на 2000 м - около 13°.

По Черноморието ще остане слънчево. Ще духа умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха се очаква да достигнат 29-31°, а температурата на морската вода - 26-28°. Вълнението на морето ще бъде 1 бал с тенденция да се усили.

На Vremeto.bg може да видите радарни изображения на зоните с валежи в страната. DarikNews.bg и Изпълнителната Агенция за борба с градушките в съвместен проект предлагат изображения от доплеровите радари на агенцията, които обхващат районите на Северозападна България и Софийското поле, Централна Южна и Югоизточна България, както и отделни райони на североизточната част от страната.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg.