Правят ново кръгово кръстовище
Правят ново кръгово кръстовище / Пресцентър

На 28 юли започва изграждането на новото кръгово кръстовище в Благоевград. То е ситуирано между булевардите „Васил Левски“ и „Св. Димитър Солунски“.

От понеделник затварят за движение на моторно-превозни средства в двете посоки и отсечката от моста над река Благоевградска Бистрица до кръстовището с бул. „Васил Левски“.

За целта е създадена временна реорганизация на движението и е определен обходен маршрут – по ул. „Александър Стамболийски“. Забраната за движение ще остане за 15 дни, след което поетапно ще бъдат затваряни и други пътни артерии за нуждите на строителството. Крайният срок за завършване на обекта е 40 работни дни, съобщиха от кметската администрация.

Всички дейности за осигуряване безопасността на движение в района са съгласувани и координирани с "Пътна полиция".

Промяна има и в маршрутите на градския транспорт, като линиите, които преминават през затворената отсечка ще бъдат пренасочени по ул. „Александър Стамболийски“. По същия маршрут ще бъдат отклонени и линиите от областната и републиканска транспортна мрежа.По предварителни разчети се очаква чрез новото кръгово кръстовище между двата булеварда значително да се съкрати времето за преминаване, като това ще доведе и до облекчаване на трафика.