Пожарът в Рила най-вероятно ще бъде потушен до края на деня, заяви главен комисар Николай Николов
Пожарът в Рила най-вероятно ще бъде потушен до края на деня, заяви главен комисар Николай Николов / netinfo
Пожарът на територията на Национален парк "Рила", който бушува вече осми ден, най-вероятно ще бъде потушен до края на деня. Това заяви за Дарик директорът на Национална служба "Пожарна безопасност и спасяване" главен комисар Николай Николов.

Огнената стихия в Рила е овладяна и вече не се нуждае от гасене с летателна техника, още повече, че по време на нощните дежурства пожарът не се е разраснал нито метър, поясни той.

По думите му гасенето на няколкото останали огнища ще продължи още седмица.

С получан факс от Франция тази нощ е наредено на френските самолети да напуснат страната. Рано тази сутрин от името на Министерството на вътрешните работи връчих на френските колеги почетен плакет и сувенири от България в знак на благодарност за оказаната помощ при гасенето на пожара в Рила, каза главен комисар Николов.

Двата испански самолета, пристигнали късно снощи в страната, са мобилизирани за потушаване на огнената стихия в района на самоковското село Горни Окол, където пожарът също се очаква да бъде потушен в рамките на днешния ден, съобщи още директорът на НС "Пожарна безопасност и спасяване".

Целият коментар на главен комисар Николай Николов чуйте в прикачения файл.