Голям пожар вилня в Сандански и вдигна на крак пожарните екипи от целия район. Пламъците са избухнали тази нощ. Минута след полунощ е подаден сигнал на телефон 112. Изпратените на място огнеборци установили, че гори магазин около 1000 кв.м, който се намира на партерен етаж в жилищен блок на ул. "Първи май". 

Веднага е започнало потушаване на стихията. На място е пристигнал и кметът Кирил Котев, пет екипа пожарникари от Сандански, Петрич и Благоевград, както и директорът на областната пожарна служба Георги Пармаков. "Благодарение на бързата и професионална намеса на огнеборците, пожарът бе локализиран и загасен за около един час. Щетите са сериозни не само на търговския обект, но и по апартаментите от горните етажи на блока. Най-важното е, че няма пострадали лица", заяви кметът Кирил Котев.

Пожар в сграда в „Студентски град", няма пострадали (ВИДЕО)

В магазина е имало най-различна стока, но основно козметика и дезодоранти, които са гърмели като бомби. Наложило се пожарникарите да разбият вратите на седем-осем апартамента, за да са сигурни, че вътре няма хора. Най-сериозни са щетите на жилищата на първите два етажа - те са с изпочупени и изгорели дограми. Апартаментите от останалите етажи, включително и на последния седми етаж на блока, са обгазени и с опушени от пламъците стени.

Евакуираха 5-етажна кооперация в Бургас заради пожар

Докато огнеборците се борили с бедствието, на мястото на пожара се появил местен бизнесмен, солидно почерпен. Въпросният мъж се държал агресивно и дори налетял на бой на един от огнеборците. Веднага е отведен в Районното управление на Сандански и е оставен в ареста за 24 часа.

Полицията започна разследване на пожара. Най-вероятно той е тръгнал от късо съединение, но не се изключва и версията за палеж.