Полицай в Банско свидетелства срещу задържаните в аферата Петкан
Полицай в Банско свидетелства срещу задържаните в аферата Петкан / Снимка: пресцентър МВР

Младши инспектор в "Пътна полиция" - Банско е сред измамените със сума от 4000 лева за уреждане в УНСС, съобщиха източници на Дарик.

До края на деня униформеният сержант, който е с инициали Н. П., ще бъде разпитан по воденото разследване в Софийската прокуратура срещу преподавателя в УНСС Петкан Илиев и съучастника му Боян Тренчев от Благоевград.

Благоевградчанинът Боян Тренчев е с чисто съдебно минало, сочи справка на полицията. 37-годишният мъж е уличен в помагачество в уреждането на изпити на студенти в УНСС, както и за посредничество при записване на кандидат-студенти във висшето училище срещу суми до 4000 лева.

Петкан Илиев и Боян Тренчев бяха арестувани в края на миналата седмица. В акцията по разкриване на аферата, наречена "Петкан", участвали и криминалисти от Областната полицейска дирекция в Благоевград.

Преди година по същата схема, срещу заплащане на значителни парични суми в Шуменския университет, "изгоряха" известни в Пиринско антимафиоти. Тогава криминалистите разкриха част от дилърите на кандидат-студенти, единият от които е син на известен в Благоевградско адвокат, но обвинение срещу него все още не е повдигнато.