Пирин надигра Локомотив Пловдив
Пирин надигра Локомотив Пловдив / Lap.bg

Пирин Благоевград постигна втората си победа в първенството, след като надигра Локомотив Пловдив с 3:0 в мач от 18-ия кръг на А група. Головете за успеха на "орлетата" реализираха Тошев, Башлиев и Наков през втората част на мача. Гостите завършиха мача с 10 души, след като Христо Стамов беше изгонен в 62-ата минута за втори жълт картон.

Домакините започнаха добре мача, но Тошев и Башлиев не успяха да реализират положенията, а Мартин Камбуров пропусна да открие резултата в полза на гостите, след като в 22-ата минута излезе очи в очи с Костов, но стреля в него.

До края на полувремето Траянов пропусна на два пъти да се разпише и отборите се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

В 49-ата минута домакините имаха претенции за дузпа при игра с ръка на Крум Стоянов, но съдията Павлов остави играта да продължи. Малко по-късно Дюлгеров пропусна на празна врата.

В 57-ата минута Тошев откри резултата, след като от десетина метра не остави шансове на Ел Каруби. Пет минути по-късно Христо Стамов напусна терена след като получи втори жълт картон.

В 63-ата минута Александър Башлиев стреля към вратата на гостите, топката е отклони в Пламен Крумов и влезе във вратата на Локомотив.

Камбуров пропусна да реализира почетен гол за Локомотив в 69-ата минута, а за домакините пропуск направи Траянов.

В 87-ата минута влезлият като резерва Наков оформи крайния резултат.

Така Пирин се изравни по точки с Монтана с 13 точки, но е на деветото място. Локомотив Пловдив е 7-и с 21.