Отпечатаха бюлетини за 110 % от избирателите в община Сандански
Отпечатаха бюлетини за 110 % от избирателите в община Сандански / netinfo
41 000 бюлетини са отпечатани за предстоящите на 7 юни избори за общински съветници в Сандански, което прави 110 % от регистрираните в общината избиратели, съобщиха от Областна администрация – Благоевград.

Презастраховането цели безпроблемно протичане на изборния процес, тъй като на предишния вот, през октомври миналата година, бюлетините бяха едва 60 % от броя на избирателите в община Сандански, уточни секретарят на ОА Венцислав Кожухаров.

Бюлетините за кметове на кметства в общините Сандански, Петрич, Гоце Делчев и Гърмен са между 105 и 120 % от регистрираните избиратели в съответните кметства.

На 7 юни ще бъдат проведени избори за кмет на санданското село Петрово, на гърменското Скребатно, на с. Мосомище, община Гоце Делчев, и на с. Струмешница, община Петрич.

От Областната администрация увериха, че е започнало разпределението на всички необходими материали за секционните избирателни комисии, което се извършва от Общинската избирателнта комисия с председател Нели Захариева.

Създадена е и организация със съдействието на РПУ – Сандански за поемане на охраната на секционните избирателни комисии, както и на секциите за избори на кметове в четирите кметства.

За разлика от предишните избори, при тазгодишната подготовка е постигната добра координация между Областна администрация – Благоевград , Общинска администрация и ОИК - Сандански, заяви още Ванцислав Кожухаров.