Откриха ски сезона в Банско
Откриха ски сезона в Банско / Гонг

В зимния курорт Банско стартираха празненства по случай откриването на новия ски сезон. Началото на празничния ден започна с осветяване на новия седалков лифт на "Шилигарника".

На церемонията присъстваха световните звезди в ските Маркус Васмайер, Марк Жирардели и Петър Попангелов. Тримата шампиони след това се отправиха към писта "Бъндеришка поляна", където първо поотделно, а след това и в компанията на деца от ски-училище "Юлен" символично откриха сезон 2016 със спускане по пистата "Бъндеришка поляна".

За поредна годината организаторите са подготвили страхотна програма с много изкушаващи награди за всички ентусиасти. Най-големият късметлия, включил се в популярната игра „Ловци на съкровища”, ще си тръгне с чисто ново Audi A3. Останалите състезатели също няма да останат разочаровани, защото десетки страхотни награди ще зарадват и тях.

Ски феновете ще бъдат изправени пред истинско предизвикателство и тази година. Легендата Маркус Васмайер ще предвожда свой отбор от жадни за скоростно спускане скиори, които ще се изправят срещу двата тийма на „местните” ветерани Марк Жирардели и Петър Попангелов.

Надпреварата, известна като „Влез в отбора на шампиона” ще противопостави три отбора от по 15 скиори.

Официалното откриване на сезона ще се състои на площад "Никола Вапцаров" вечерта от 18.00 часа.

Самодейните състави към читалището в Банско ще подгреят публиката, а една от най-популярните български групи и запазена марка за качествена музика и добро настроение - "Акага", ще поздрави жителите и гостите на курорта с концерт за финал.