/ МВР
Пригодена стая за отглеждане на канабис, оборудване за нея и канабисови растения са открити при  акция по линия на противодействието на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Благоевград.

Проверена е къща в санданското село Плоски, обитавана от 33-годишен мъж от града, в която били още двама мъже на 23 и 29 години, също от Сандански, както и мъж на 26 години от Плоски.

При проверка на жилището служителите на реда открили пригодена стая за отглеждане на растения от рода на конопа, която била оборудвана с осветителна и вентилационна системи, а в нея имало и отрязани пластмасови туби и платнени торби, в които са били засадени 42 тревисти растения. При направения полеви тест те реагирали положително на канабис, а общото тегло е повече от 3 кг, съобщават от полицията в Благоевград.

В друга стая на дома полицейските служители намерили две найлонови торби с близо два килограма суха тревиста маса, която на полевия тест също реагирала на канабис. От полицията съобщава, че са открити и центрофуга за отделяне на листна маса, вентилатори, осветителни уреди, торове и препарати за отглеждане на растения.

При работата по случая са проверени автомобили и адреси на установените лица, а в къща в селото, обитавана от 26-годишния мъж, е открит стъклен буркан с около 60 грама канабис.

Четиримата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа, а за случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е досъдебно производство.
 
БТА