/ МВР
Мини ферма за отглеждане на канабисови растения, позиционирана в централната градска част на Бургас, бе разкрита в хода на полицейски действия, предприети от служители от отдел „Криминална полиция” и Първо Районно управление в града.

Тя била разположена в специално пригодено помещение в частен апартамент в кооперация, обитаван от 31-годишен мъж. Той е задържан за срок от 24 часа, намерените канабисови растения са иззети и предадени за експертизи, съобщиха от полицията.

След акция в Димитровград: Задържаха петима души с наркотици (СНИМКИ)

Мъжът е стар познат на полицията за разпространение на наркотични вещества. В резултат на процесуално-следствените действия са намерени и иззети вещи, ползвани за отглеждане на канабисовите растения - две палатки с квадратура от 3 и 5 кв.м., оборудвани с кварцови лампи и светлоотразителни панели, вентилатори, филтри и въздуховоди.

Открити са и 20 канабисови растения, високи между 80 см и 140 см. В помещението са открити и течни торове и стимуланти за отглеждане на растителността, както и свивка със суха тревна маса марихуана.

В друга стая от апартамента е открит разсад от канабис. Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.