Откриха нива със система за цялостен затворен цикъл за производство и обработка на канабис
Откриха нива със система за цялостен затворен цикъл за производство и обработка на канабис / netinfo
Антимафиоти от Благоевград откриха нива с канабис, оборудвана със специални напоителни съоръжения и сушилни за цялостна обработка на наркотичното растение в землището на Петрич. Около 06.00 ч. тази сутрин при проверка в местността „Ляшница” служители на сектор „БДП” към благоевградската полиция се натъкнали на добре скрита в гориста местност нива с канабис с площ от около 1 декар.

Зад ограда от жив плет са открити 400 корена индийски коноп. В масивна постройка с помещения за сушене са открити стръкове полусуха маса канабис, печки за сушене и други приспособления за изсушаване на наркотичното растение.

Нивата е снабдена със специална система за капково напояване. В открития имот е изградена и система за цялостен затворен цикъл за производство на суха маса марихуана.

В процес на работа по отделяне на листна маса от стръковете са заварени две жени от Петрич на 61г и 64г., едната от които собственик на имота.

Взети са проби от наркотичното растение в суров вид. Полевия наркотест на откритите полусухи растения реагирал положително на марихуана с тегло около 30 кг. При извършен обиск в къщата са открити незаконно притежавана ловна пушка и газов пистолет, преработен в боен, както и патрони за тях.

Оръжието е иззето и са предприети мерки по установяване на собственика му. Нивата е охранявана и от кучета. Имотаът е поставен под полицейска охрана.

По случая в Районно управление – Петрич е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.