Откриха Дневен център за хора с увреждания
Откриха Дневен център за хора с увреждания / Пресцентър

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов участва в тържественото откриване на новия модерен Дневен център за възрастни хора с увреждания.

Откриха Дневен център за хора с увреждания
netinfo

Центърът се намира в съседство с Дневния център за работа с деца с увреждания "Символ на любовта" в местността "Ташков мост", а улицата, на която е административният адрес, се нарича "Детска" и бе асфалтирана неотдавна.

Владимир Москов обясни, че идеята за този център се е родила преди време, когато е установено, че съществуващият в момента център за възрастни хора с увреждания "Надежда", вече е недостатъчен като пространство, за да покрива нуждите на потребителите.

Идеята да бъде разширен сега съществуващият Дневен център за деца с увреждания с такъв за лица над 18 години, е приета от немската фондация „Символ на любовта” и изграждането на новия център започна в началото на тази година. Инвестицията възлиза на 600 000 лева.

Откриха Дневен център за хора с увреждания
netinfo

По време на официалното откриване днес, управителят на фирмата-изпълнител Ангел Шербетов връчи символичния ключ на новия обект на директора Емилия Панделиева.

Новият Дневен център за възрастни хора с увреждания ще започне да функционира от 1 юли. Той е с капацитет 30 лица, а персоналът, който ще се грижи за тях е от 12 души. Работата в центъра е разделена на три сектора – входящ, тренировъчен и трудов. Новост е, че стремежът на екипа ще бъде всяко лице с увреждане над 18 години да бъде изведено на пазара на труда.