Освободиха от ареста общинския съветник Кирил Ваклинов
Освободиха от ареста общинския съветник Кирил Ваклинов / © Thinkstock/Getty Images


Пуснаха от ареста общинсикия съветник от Благоевград Кирил Ваклинов, който бе задържан за това, че ударил униформен служителл по време на мача между Пирин и Ботев Пловдив в областния център.

Срещу местния парламентарист все още няма повдигнато обвинение.

Той е категоричен, че полицаите са превишили правата си, но не вярва ръководството на ОД на МВР - Благоевград да извърши проверка на поведението на своите служители.
Ваклинов призна, че не знае защо е държан в ареста почти 24 часа, след като още не му е повдигнато обвинение, нито пък има опасност да извърши друго престъпление или да се укрие.

Екшънът на мача в неделя се разиграл малко след 60-та минута, когато на трибуната при благоевградската агитка е бил запален транспарант.
„Тогава един от униформените се насочи към 12-годишния син на мой приятел и започна да го дърпа, да се държи грубо с него. Потърсих му обяснение с думите: „Остави детето, не се занимавай с глупости". Тогава един от полицаите ме блъсна в гръб и паднах между седалките. Обърнах се да видя кой е и получих нова подсечка, след което ме изведоха с извити ръце от стадиона", разказа своята версия Кирил Ваклинов.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата на разследващите продължава. Най-вероятно Ваклинов ще бъде изправен пред съда за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицай по време на изпълнение на служебните му задължения. „Досъдебното призводство е срещу неизвестен извършител към момента. Все още няма привлечено лице като обвиняем. Продължават разпитите на свидетели и изясняването на случая", уточниха от прокуратурата.