Заканите са извършени при условията на домашно насилие
Дисциплинарно производство е разпоредено спрямо служител на Районното управление в Сандански, който е отправил закани за убийство към бившата си съпруга и дъщеря си, в комплекс в село Балдево. Това съобщиха от ОД на МВР в Благоевград. Заповедта за дисциплинарното производство е на директора на Областната дирекция на МВР в града.

Първоначално 44-годишният униформен е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа, а по-късно с прокурорско постановление му е наложен арест за 72 часа. Сигналът срещу него е, че на 3 август е отправил закани с убийство към бившата си съпруга и дъщеря си.

Задържаха служител на МВР в Сандански за закани за убийство спрямо жена

В петък вечерта стана ясно, че на полицейския служител вече е повдигнато и обвинение за закана за убийство, съобщиха от Районна прокуратура – Благоевград.

По-рано днес от Апелативната прокуратура в София съобщиха, че под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград от Териториално отделение – Сандански се води разследване за закана за убийство спрямо жена в с. Балдево. Досъдебното производство е образувано след постъпил сигнал от съпругата на униформения

Задържаха мъж за системен тормоз над жена в Благоевградско

Заканите са извършени при условията на домашно насилие.

Полицаят взел двете си деца от бившата си съпруга, за да ги заведе на почивка, пише "Струма". По източници на изданието той злоупотребявал с алкохол и се карал с децата, също така им забранявал да се обаждат на майка им. Едното от тях намерило начин и се свързало с нея.

Жената пристигнала на мястото и ги отвела тайно. Последвали смъртните заплахи от бившия й партньор.

От прокуратурата обявиха, че след изтичането на мярката, ще поискат съдът да постанови постоянен арест за полицая.