Огнян Атанасов и петима от престъпната му група остават в килиите
Огнян Атанасов и петима от престъпната му група остават в килиите / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Окръжен съд - Благоевград остави задълго в следствените килии наркобос номер едно в региона Огнян Атанасов и работещите в групата му дилъри на дрога от селата Тополница и Вълково - Васил Кръстев - Цульо, Ангел Трайков, Марин Яръмов, Валентин Петров и Антон Ханджийски.

"Няма нито едно годно доказателство, че Огнян Атанасов е организатор на престъпна група, занимаваща се с пласиране на дрога. От вилата му в местността "Попина лъка", антимафиотите не са открили наркотични вещества. Дрога е открита по време на претърсване в къщата на неговата майка - Цвета Атанасова, в село Тополница. При процесуалните действия на полицията не е присъствала нито съпругата му Даниела, нито стопанката на дома, което буди съмнение, че би могло количеството наркотично вещество да е подхвърлено умишлено", изтъкна в съдебната зала адвокатът на Огнян Атанасов - Тома Гунчев.

Защитата на останалите петима мъже, които са от селата Вълково и Тополница, заявиха, че клиентите им са уважавани граждани и с чисти съдебни досиета. Единият от тях - Валентин Петров, е крупен животновъд. Той отглеждал 150 крави. Петров помоли в съдебната зала да бъде пуснат на свобода, тъй като има опасност да не може да се пререгистрира като фермер и да изпусне сроковете за кандидатстване за държавни субсидии.

Другият задържан - Антон Ханджийски, шурей на Огнян Атанасов, заяви чрез адвоката си, че откритите в дома му 130 000 евро и 30 000 лева, са собственост на неговия вуйчо. Парите съхранявала майката на Антон, Богдана Ханджийска, която е кмет на село Вълково.

Групата на Огнян Атанасов бе разбита и тикната в ареста по време на проведена специализирана операция в края на миналата седмица. Тогава антимафиотите откриха при претърсване в домовете на дилърите килограм кокаин, 900 грама хероин, 7000 долара, около 300 000 евро, левове, мобилни апарати и незаконен газов пистолет.

Постоянният арест спрямо шестимата бе поискана тази вечер от прокурор Весела Стоилова. Определението за оставането на Огнян Атанасов и сподвижниците му задълго в килиите, постанови окръжният магистрат Татяна Андонова.