Одобриха общинската програма за закрила на детето в Благоевград
Одобриха общинската програма за закрила на детето в Благоевград / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова

Общинският съвет в Благоевград прие на свое заседание днес Общинска програма за закрила на детето. Документът е изготвен от комисия, съставена от експерти от Общинска администрация, Регионалния инспекторат по образованието, Регионалния център по здравеопазване, Дирекция "Социално подпомагане", Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения, местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Областната дирекция на МВР. 

Програмата е съобразена със Закона за закрила на детето, Конвенцията на ООН за правата на детето и е в съответствие с приоритетите, определени в Националната стратегия за детето за 2008-2018 г. и Националната програма за закрила на детето за 2010 г.

Целта е да се обединят и координират усилията на общинските и местните държавни органи и неправителствените организации за създаване на условия всяко дете да расте в семейна среда, осигурявайки му нормално физическо, умствено, нравствено и социално развитие, уточняват от кметска администрация.

Цялата програма вижте ТУК