/ Апелативна прокуратура - София
Районната прокуратура в Благоевград води разследване за престъпление за незаконно организиране на хазартна игра. Това съобщиха от държавното обвинение. В хода на разследването са събрани доказателства за виновността на извършителите на престъплението, които са Й.О. на 32 години и В.П. на 41 години.

Апелативна прокуратура - София

Установено е, че в периода от декември 2020 г. до 27.04.2021 г. двамата устройвали хазартни игри. Деянието било извършено в приземен етаж на жилищна сграда в жк. „Струмско“ в Благоевград. Провеждането им се осъществявало незаконно, тъй като те нямали съответно разрешение – лиценз по чл. 17 от Закона за хазарта, издаден от Изпълнителния директор на Националната агенция по приходите и не по установения от закона ред.

Й.О. и В.П. притежавали и предоставяли на различни хора карти и чипове за игра срещу залог и с възможност за печалба. Всички участници в хазартните игри встъпвали с паричен депозит с предварително договорено условие - победителят от играта да получи залозите на загубилите участници след приспадане на 5 % сума за организатора.

Апелативна прокуратура - София

С постановление на наблюдаващия прокурор Й.О. и В.П. са привлечени в качеството на обвиняеми.

Понастоящем двамата са за постоянно в ареста по друго наказателно производство, наблюдавано от Районна прокуратура – Благоевград. То се води за незаконно държане на акцизни стоки в големи количества и високорисково наркотично вещество.

Апелативна прокуратура - София

В хода на разследването по него са били иззети 2 019 200 къса цигари без български акцизен бандерол, 5 грама кокаин, 83 780 лева, 3 360 евро, мобилни телефони и два автомобила.

Уведомена е Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за предприемане на действия по проверка на имущественото състояние на Й.О. и В.П., с оглед привличането им към наказателна отговорност и установеното по делото.