Общинска администрация внесе предложение в ОбС за провеждане на конкурс за имот на НХГ
Общинска администрация внесе предложение в ОбС за провеждане на конкурс за имот на НХГ / netinfo

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Предложение до Общински съвет за провеждане на конкурс, за придобиване на имот, дарен на Националната хуманитарна гимназия от Славка Проевска, срещу ангажимента за изграждане на многофункционална сграда в двора на НХГ, внесоха от общинска администрация - Благоевград.

Според предложението сградата трябва да се построи и да бъде оборудва в рамките на 18 месеца, след което имотът, собственост на НХГ, ще бъде предаден във владение на училището. За да бъде гарантирано изпълнението на дейностите се предвижда инвеститорът да внесе в общината гаранция от  100 000 лева.

Новата сграда ще се използва от учениците, изучаващи профил “изкуства” и ще бъде построена на мястото на сегашната работилница на гимназията, която не функционира.

Предложението, което е внесено до ОбС е във връзка с постъпила в общинска администрация молба от директора на Националната хуманитарна гимназия “Св.св. Кирил и Методий” Севдана Марковска за построяване на многофункционална актова зала в дворното място на учебното заведение.