Областно пътно управление няма готовност за зимно поддържане на пътищата
Областно пътно управление няма готовност за зимно поддържане на пътищата / netinfo
Все още нямаме готовност за поддържане на пътищата при зимни условия, заяви началникът на Областно пътно управление – Благоевград Христо Атанасовски на заседание на Областния съвет за развитие.

До момента фирмите не са доставили необходимите материали за обезопасяване на пътищата при заснежаване и заледяване – пясък, сол и луга, а специализираната техника продължава да бъде ангажирана по строителните обекти в областта, уточни Атанасовски.

Предстоят проверки за свършеното от фирмите по подготовката за зимния сезон преди официалното му настъпване на 1 ноември. Въпреки проблемите началникът на ОПУ -Благоевград изрази надежда, че и тази година републиканските пътища ще бъдат проходими. 

Пирински регион е тежък за поддържане, тъй като граничим с четири пропускателни пункта, а освен това в областта са проходът „Предела”, Кресненското дефиле, пътищата за Юндола и границата със Смолянска област, за чиято поддръжка е необходимо мобилизирането на повече хора и техника, каза още Христо Атанасовски.

Поддържането на пътищата през настъпващия зимен сезон бе обсъдено и на съвещание в местността „Предела”, което се проведе тази сутрин с участието на началници на районни пътни служби и представители на Пътна полиция, КАТ и Гражданска защита.