Новият фенклуб в преговори с Паскалев и Хаджигаев за бъдещето на Пирин
Новият фенклуб в преговори с Паскалев и Хаджигаев за бъдещето на Пирин / снимки: Дарик - Благоевград, Стефан Колев
Костадин Хаджигаев пред феновете
35363
Костадин Хаджигаев пред феновете
Димитър Сукалински за протеста
Костадин Паскалев пред феновете
  • Костадин Хаджигаев пред феновете
  • Димитър Сукалински за протеста
  • Костадин Паскалев пред феновете

Десетки фенове от новия фенклуб на ПФК „Пирин Благоевград” - „Пирин Реален”, се събраха тази сутрин пред сградата на Община Благоевград на мирен протест, организиран от председателя Димитър Сукалински-Банскалията. Целта на протеста бе да се предизвика вниманието на благоевградската общественост и управниците към тежкото финасово състояние на футболния клуб.

Протестираме в името на футбола в Благоевград, защото ни е писнало да ни лъжат и защото отборът върви към фалит, изтъкна Сукалински. Според него проблемите в клуба се дължат не само на финасовата криза, но и на вътрешни дразги между акционерите.

Новият фенклуб в преговори с Паскалев и Хаджигаев за бъдещето на Пирин
netinfo

Минути след началото на протеста с феновете се срещна председателят на Общинския съвет Костадин Хаджигаев, който заяви, че изход от кризата в Пирин може да се намери по примера на Монтана и Каварна, където клубвете са общински и се управляват успешно.

Представителите на фенклуба и Хаджигаев бяха на едно мнение, че трябва да се назначат професионални футболни мениджъри и да има ясна отчетност на всички дейности, извървани от клуба. Костадин Хаджигаев изрази готовност да помогне на феновете с инициирането на обща среща между двата фенклуба, кмета Костадин Паскалев, общинските съветници и акционерите.

Новият фенклуб в преговори с Паскалев и Хаджигаев за бъдещето на Пирин
netinfo

Въпреки това, той помоли феновете първо да се срещнат с градоначалника. Пред Паскалев те изложиха своята позиция, че Общината трябва да има мажоритарен дял в клуба и да се заеме с управлението му. Според тях трябва да се направи финансова ревизия в клуба, която да обхване последните няколко години.

Новият фенклуб в преговори с Паскалев и Хаджигаев за бъдещето на Пирин
netinfo

Кметът обяви, че за да стане клубът общински, трябва да има общо решение и позиция на Общински съвет - Благоевград. Личното ми мнение обаче е, че най-добрият вариант за Община Благоеград е да инвестира в материалната база и да създава благоприятни условия за клуба и отбора, а не пряко да финансира самата дейност на „Пирин Благоеград", каза Паскалев. 

Според него най-правилното решение ще бъде ако в Управителния съвет на Пирин влезе представител на Общинския съвет, а в Надзорния съвет  - представител на кметска администрация.

Атмосфера от протеста и коментари от Димитър Сукалински, Костадин Хаджигаев и Костадин Паскалев чуйте в прикачения звуков файл