Нов ехограф доставят в Кардиологично отделение
Нов ехограф доставят в Кардиологично отделение / netinfo

Нов ехограф  за високо специализирана кардио-васкуларна диагностика ще бъде монтиран в МБАЛ - Благоевград.

Днес бяха отворени офертите за доставка на висококачествената апаратура, съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

Ехографът е предназначен за кардиологична и съдова диагностика. Ще има три самостоятелни трансдюсерни конектори и отделен конектор за Доплер трансдюсер.

Апаратът ще е снабден с пълен набор диагностичен софтуер за кардиологична (възрастни, педиатрично, фетално сърце), съдова, абдоминална, мускуло-скелетна диагностика, малки части и др.вкл. софтуер за измервания на основни и значими параметри в съответните области и наличие на специализирани рапорти.

Вградената база данни за пациентите – архивиране на образи, рапорт от изследването и данни за пациентите дава възможност за последваща постобработка, измерване, анализ и генериране на нови рапорти.

С монтирането на новата апаратура ще се постигне подобряване качеството и информативността на образа, чрез постепенно редуциране на ултразвуковите артефакти. Ще има и възможност за едновременно разполагане на минимум два фокуса в кардиологичен режим, което осигурява максимална пространствена резолюция на клиничния образ от сърдечната база до апикалната зона. Апаратурата ще бъде производство 2014г. и ще бъде най-модерната в страната, поясняват още от прецентъра на болницата.