/ / ThinkStock/Getty Images
Няма опасност от преливане на водните басейни в Пиринско. Нивата на реките и водоемите се следят денонощно, към момента нивата са ниски и ситуацията е абсолютно спокойна с оглед предупрежденията на синоптиците за очаквани проливни валежи в областта, заяви областният управител на Пиринско - Бисер Михайлов.

Опасно време в страната: Поройни дъждове и сняг - къде ще вали най-много

Тази сутрин за кратко е бил спрян за движение пътят, свързващ Разлог с Якоруда. Участъкът край гара Белица е бил наводнен и това е наложило трафикът да бъде преустановен. Причина за наводнението се оказал запушен водосток, който не е успял да поеме количеството стичащите се по склона в района на гарата дъждовни води.

Това пък е довело до наводняване на пътя и спиране движението за лекотоварни автомобили. Екипи на РСПБЗН-Разлог, служители към Областно пътно управление и Община Белица са предприели незабавни мерки по отстраняване на проблема и пътя вече е отворен. 

Към момента няма сигнали за други наводнения. В областта превалява слаб дъжд и пътните настилки са мокри. 

Затруднено движение по проходите в Смолянско, 70 см сняг над Батак

През изминалата нощ е имало свличания на камъни в района на Кресненското дефиле като опасността от падащи камъни остава и за района на Предел. Няма регистрирани пътни инциденти, но водачите на превозни средства трябва да шофират внимателно и със съобразена скорост.

Днес следобед се очаква блокада на българо-гръцката граница. В 14:00 часа гръцки земеделски производители ще блокират граничния пункт Кулата-Промахон. Възможно е блокадата да продължи по-дълго и това да затрудни трафикът.

За да не се образува струпване на автомобили, перпоръките са да се използва алтернативния граничен пункт Илинден-Ексохи. Гръцките земеделци ще протестират заради Преспанското споразумение на гръцкия парламент за името на Македония.