/ БГНЕС

Пожар е възникнал между селата Сенокос и Стара Кресна, казаха от Югозападно държавно предприятие. В момента се уточнява какъв е периметърът на пожара, като към мястото са насочени екипи, допълниха от там.

БТА


За пожара информира и кметът на община Кресна Николай Георгиев на официалната си страница във Фейсбук. Георгиев призовава всеки, който желае, да се включи като доброволец и да остави телефон за връзка.

Изпратени са екипи на пожарната от Струмяни, както и от Благоевград. 

Военен хеликоптер се е включил в гасенето на пожара край село Сенокос, допълва БНТ. Към момента има информация за четири или пет изгорели къщи.
 

пожар край село Сенокос
БТА

пожар край село Сенокос
БТА

Пожарът край симитлийското  село Сенокос навлезе бързо в горската територия, съобщи пред журналисти директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Валентин Чамбов.

По думите му огънят бързо е станал върхов. Пламъците са в труднодостъпен район и няма възможност в гасенето да се включи тежка техника, обясни Чамбов.

"Разчитаме на авиобазата – досега гасеше един хеликоптер", обясни той. В овладяването на стихията ще се включи и един от шведските самолети, пренасочен към Сенокос.
В гасенето се включват и над сто доброволци, съобщиха от Община Симитли.
 

самолет пожар Сенокос
БТА

самолет пожар Сенокос
БТА

Междувременно от Югозападното горско стопанство съобщиха, че пожарът в района на Струмяни отново се е разгорял.

Малко по-рано днес на брифинг директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов каза, че в голямата част фронтът на пожара в Малешевска планина е овладян, но има едно място, което в момента не може да се достъпи. 
Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Десислава Велкова/БТА, БГНЕС, БНТ