Насилвалият деца гимназист от Гоце Делчев остава в ареста
Насилвалият деца гимназист от Гоце Делчев остава в ареста / netinfo

Районният съд в Гоце Делчев, в лицето на председателя Мария Карагьозова, постанови постоянна мярка "задържане под стража" спрямо 17-годишния Мартин Йосифов, обвинен за блудство и сексуално насилие над три малолетни момчета.

По време на заседанието не бяха допуснати репортери. Мартин е подведен под наказателна отговорност по член 157 ал. 3 от НK, а именно за полово сношение или удовлетворяване с лице от същия пол, което не е навършило 14-годишна възраст.  Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Благоевград на 7 октомври.

За да постанови най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", съдът счете, че е налице обосновано предположение относно авторството на престъплението. Деянието, за което Мартин Йосифов е разследван, се наказва с лишаване от свобода от две до шест години. Според магистрата Карагьозова съществува реална опасност непълнолетният извършител да се укрие от органите да досъдебното производство или да извърши друго аналогично престъпление.

За да направи този извод, съдът се основава на събраните по делото писмени и гласни доказателства, а именно обясненията и частични самопризнания, дадени пред разследващите органи от страна на Мартин Йосифов. Вече е извършена съдебно – психологическа експертиза на Мартин Йосифов, към предварителното производство са приобщени и доказателства и свидетелски показания на насилените три момченца от Гоце Делчев.