Наков и Г-15 се споразумяха за бъдещето на Пирин
Наков и Г-15 се споразумяха за бъдещето на Пирин / снимка: Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Новият мажоритарен собственик Емил Наков и акционерите от Г-15 се споразумяха за бъдещето на Пирин на днешното Общо събрание на акционерите. С взето решение на събранието управлението на клуба преминава от двустепенна в едностепенна форма. За целта бе сформиран тричленен съвет на директорите в лицето на Емил Наков, д-р Михаил Ангелов и Валери Николов. Членовете на новия съвет са предложени от Емил Наков и са били избрани с пълно мнозинство.

Акционерите са дали пълен картбланш на Наков, тъй като е поел ангажимент да се осигури оставането на отбора в А група, както и финасовото му обезпечаване. Наков заяви след събранието, че вече са поръчани нови спортни екипи за отбора, водят се преговори и с генерален спонсор, който да постави логото си на екипите.

Мажоритарният собственик каза още, че Пирин няма да има проблеми с неотложните финансови задължения и ще довърши първенството. Също така се планира и евентуален лагер в Сандански или Кресна през следващата седмица.

Относно задълженията на клуба към един от акционерите в отбора, представляващ строителна фирма „Динат Строй", Наков допълни, че искът му е правно обоснован и ще трябва да се издължат.

Наков допълни, че е взето и решение да се подаде сигнал до Районен съд - Благоевград да се извърши съдебно-счетоводна експертиза на клуба.