/ iStock/Getty Images
Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура-Благоевград и защитата на подсъдим, обиждал и удрял полицай пред църква на Великден в Благоевград, съобщиха от прокуратурата.

Задържаха мъж, обиждал и ударил полицай

На 18 април, на православен празник, пред църква „Свети Никола“, подсъдимият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Той отправил непристойни изрази спрямо полицейски служители и при последвалото задържане оказал съпротива на органите на реда.

Освен това, заплашвал, че „ще ги пребие“ и нанесъл два удара с крак на един от полицаите. Деянието се отличава с изключителен цинизъм при грубо незачитане на установените порядки при условията на епидемиологичната обстановка и указанията на органите на реда.
 
Задържаха двама мъже за агресивно поведение спрямо полицаи

Подсъдимият се е признал за виновен за извършеното от него престъпление и се е съгласил да му бъде наложено наказание „пробация“ за срок от десет месеца. Той е задължен да се явява при пробационен служител три пъти седмично и да положи безвъзмезден труд в полза на обществото в размер на 200 часа.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.