Над 500 благоевградчани са се изследвали за СПИН от началото на годината
Над 500 благоевградчани са се изследвали за СПИН от началото на годината / netinfo
Над 500 благоевградчани са се изследвали за СПИН от началото на годината
19613
Над 500 благоевградчани са се изследвали за СПИН от началото на годината
  • Над 500 благоевградчани са се изследвали за СПИН от началото на годината

523-ма младежи са посетили кабинета за анонимно и безплатно консултиране на  СПИН в Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве в Благоевград от началото на годината. Възрастовата граница е между 19 и 24 години, а съотношението жени - мъже е 60: 40%. Данните бяха изнесени на пресконференция по повод утрешния Международен ден за съпричастност със засегнатите от болестта.

С редица прояви РИОКОЗ – Благоевград ще отбележи Международния ден  за съпричастност със засегнатите от СПИН.  Утре от 10:00 часа в Ловния дом инспекторите от здравната инспекция, представители от Сдружение „Адаптация” и Областния съвет на МБЧК ще поставят ритуално голяма панделка от червени балони – символ на борбата срещу СПИН. Те ще раздадат на присъстващите балони с надпис „Бъди  в час” като послание към всички граждани, които  се присъединяват към събитието”.

В 19:00 часа в центъра на Благоевград РИОКОЗ ще раздаде на жителите  в областния град чаени свещички и символични червени лентички  в памет на починалите от коварната болест.

Здравната инспекция призовава всички благоевградчани да загасят осветлението и запалят свещичка на прозореца в дома си точно в 21:00 часа в знак на съпричастност  към жертвите на СПИН и в подкрепа на техните близки.

Чуй в прикачения свуков файл още за Международния ден за съпричасност със засегнатите от СПИН от общинския експерт в сектор "Здравеопазване" д-р Антон Билев.