Национален студентски фестивал на изкуствата
Национален студентски фестивал на изкуствата / Дарик - Благоевград, архив

Факултетът по изкуствата към Югозападния университет "Неофит Рилски" е инициатор на "Национален студентски фестивал на изкуствата", информираха от пресцентъра на учебното заведение.

Фестивалът дава възможност за творческа изява във всички области на изкуството: кино, театър, музика, танци, изобразително изкуство, мода и др.

Тази година престижния фестивал ще се състои за седми пореден път. Той ще бъде официално открит с фолклорен концерт - спектакъл на 19 октомври от 18.00 часа в зала „Яворов“ в Благоевград.

В тазгодишното издание ще вземат участие над 300 студенти от много университети в страната и извън нея. Програмата на фестивала е изпълнена с изложби, театрални и танцови спектакли, музикални конкурси, фотоизложби, филми, модно ревю и много други изненади за публиката.

Закриването на фестивала ще се състои на 29 октомври с форум - концерт за награждаване на победителите в конкурсите за студентско научно и художествено творчество. В концерта ще участват Биг бенд Благоевград, студенти от класа на Орлин Горанов, специалност Изпълнителско изкуство /поп и джаз пеене/, Педагогика на музикалното изкуство и Изпълнителско изкуство.