съд
съд / Снимка: Дарик, архив
Мъж, изнудвал 14-годишно момиче в интернет пространство, е предаден на съд по обвинение на Районна прокуратура-Петрич.

Обвинителният акт е срещу С. Я. На 15.03.2017 г. той, чрез профила си във Facebook заплашил четиринадесетгодишно момиче, че ще разпространи нейни снимки с порнографско съдържание. Той изпратил съобщения на използван от нея профил в социалната мрежа, в приложението Messenger, в които поставял условия. Пет дни по-късно, в двора на училище в Петрич, непълнолетната му предала сумата от 100 лева, която обвиняемият поискал, за да не изпълни заканата си.

В средата на април 2017 г., докато пребивавал във Великобритания, С.Я. отново заплашил момичето с разгласяване на позорящи обстоятелства - разпространение на снимки с изображение на голото й тяло. Този път пострадалата трябвало да предаде сумата от сто лева на жена, с която обвиняемият живеел на съпружески начала в Петрич, с обяснение, че са изпратени от него от чужбина.

Впоследствие той разпространил снимките на непълнолетното момиче с порнографско съдържание чрез Facebook на нейни близки.

С.Я. е обвинен и за незаконно държане в паметта на мобилния си телефон, намиращ се у него, както в Петрич, така и на територията на Кралство Великобритания, на снимкови изображения на голо тяло, за създаването на които било използвано ненавършилото осемнадесетгодишната възраст момиче.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.