Миньор надделя над Вихрен в опашкарското дерби
Миньор надделя над Вихрен в опашкарското дерби / netinfo

Отборът на Миньор постигна скъпоценна победа над Вихрен в опашкарското дерби в А група. Перничани се наложиха драматично с 3:2 пред около 4000 зрители на „Стадиона на Мира”.

Двата тима играха почти 90 минути с човек по-малко на терена, след като още в петата минута на срещата от игра бяха отстранени Ашимов и Зографакис, съответно от Миньор и Вихрен.

Двубоят започна бурно и още във втората минута домакините имаха претенция за дузпа, след като капитанът на Вихрен Валери Георгиев игра с ръка в наказателното си поле. Реферът Александър Костадинов обаче подмина ситуацията и даде играта да продължи.

В ответната атака за гостите обаче, Вихрен успя да поведе в резултата след попадение на централния бранител Еламе. Защитникът засече с глава центриране от корнер, за да даде преднина на своя тим.

Буквално шейсет секунди по-късно двата тима останаха с човек по-малко на терена. След нова спорна ситуация в наказателното поле на гостите, футболистите на двата състава се спречкваха, като в мелето Самет Ашимов и Зографакис бяха изгонени с директни червени картони.

Домакините все пак стигнаха до изравнително попадение в 40-ата минута, след като капитанът на тима Христо Господинов получи топката в наказателното поле и технично успя да преодолее стража на Вихрен Лучини.

Миньор стигна до пълен обрат на мача в самото начало на втората част. Вратаря на домакините действа непозволено срещу Хазуров и главният съдия този път посочи бялата точка. Зад топката застана Господинов, който даде преднина на перничани с точен удар от бялата точка.

Голът даде импулс в играта на домакините, които продължиха да нападат опасно. От своя страна наставникът на гостите Тенчо Тенев направи две промени в състава си, вкарвайки атакуващи футболисти в лицето на Джейаоба и Ешкердиня.

Възпитаниците на Тони Велков обаче решиха всичко в срещата, вкарвайки трети гол в 75-ата минута. След добра атака отдясно, Крумов центрира прецизно в наказателното поле, където оставения непокрит Валмир се разписа за 3:1.

Три минути по-късно гостите успяха да се върнат в мача с гол на смяната Екундайо Джеайоба. Бившият нападател на Левски довкара отбитата от гредата топка. Гостите обаче нямаха сили за нещо повече и не успяха да се възползват от грешките на преките си конкуренти за оставане в елита.

Вихрен заема предпоследната позиция в подреждането и постави под сериозен въпрос бъдещето си в А група.