Министър Греков посети Банско
Министър Греков посети Банско / Община Банско

В първия учебен ден министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков посети Банско. В рамките на визитата му се състоя работна среща с кмета на Общината Георги Икономов, в която взеха участие председателят на Общински съвет Владимир Колчагов и зам. кметът Александър Мацурев.

Градоначалникът запозна министъра с работата на двете професионални гимназии – по селскостопанство и туризъм и лесотехническата, чиито принципал е Министерството на земеделието и храните. Обсъдени бяха принципни въпроси по отношение на занижения интерес към специалностите, които двете учебни заведения предлагат, както и стопанистването и опазването на сградния фонд. Засегнат бе и един важен за местните хора проблем – режимът на напояване от намиращия се в землището на Банско язовир на „Напоителни системи”, както и лошото състояние на водопреносната мрежа.

Министър Греков прояви интерес и разгледа СОУ „Неофит Рилски” Банско. Той бе силно впечатлен от условията, които общината предоставя на учениците, за разлика от фактическото състояние на двете професионални гимназии.

При срещата с техните директори Греков обстойно се запозна с проблемите на учебните заведения. Постигната бе договорка за организиране на среща – дискусия с колективите и ръководствата на гимназии с участието на министър Греков и кметът Икономов. По време на визитата си министър Греков бе съпровождан от заместник -областния управител Костадин Дурчов, който пое ангажимент да организира срещата – дискусия до края на месец септември.