Министър Гагаузов и Паскалев откриват реновирания път за над 1 200 000 лева за Горно Българчево
Министър Гагаузов и Паскалев откриват реновирания път за над 1 200 000 лева за Горно Българчево / netinfo
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и кметът на община Благоевград Костадин Паскалев ще открият ремонтирания път за село Горно Българчево.

Пътят е част от четвъртокласната общинска пътна мрежа и е отклонение от третокласния път за ГКПП Станке Лисичково. Той не е ремонтиран от изграждането си, преди повече от 30 години. Дължината на ремонтирания участък е 2 800 м., на стойността стойност 1 203 559,84 лева. Средствата са осигурени изцяло от МРРБ по изготвен от община Благоевград инвестиционен проект.

Официалното откриване е от 13.00 часа на реновираната отсечка от разклонението при село Зелен дол към село Горно Българчево.

Министър Гагаузов ще пристигне в Благоевград в 12.00 часа и ще започне посещението си със среща с кмета Костадин Паскалев в кметския кабинет.

В 14.00 часа в клуба на БСП в Благоевград двамата, заедно с лидера на социалистите в Благоевград Йорданка Слатинска и секретаря на ВС на БСП Ивелин Николов, ще дадат пресконференция за журналисти. В 18.00 часа кметът ще участва в срещата на актива на БСП със секретаря на ВС на БСП Ивелин Николов.

В 17:00 часа Гагаузов ще посети Кресна, където е организирана приемна за граждани. Кметът на Кресна - Илиян Кръстев уточни за Дарик, че ще дискутират с министъра реконструкцията на третокласния път - село Сливница, Микрево, който се намира в много лошо състояние.