/ Община Благоевград
Тази година фестивалът "Тара-ра-бумбия" в Благоевград ще премине под знака на добрите междусъседски отношения с Македония. По този повод, в областния център ще гостува Македонският народен театър със спектакъла Ничия земя с режисьор Александър Морфов. 

Платформата за театър и изкуство се провежда за шеста година, в дните от 11 до 19 май. Почитателите на Мелпомена ще могат да видят 18 спектакъла на утвърдени и емблематични режисьори и актьори. Сред заглавията от програмата на „Тара-ра-бумбия“ са спектакъла на проф. Ивайло Христов, който се играе успешно 25 години- „Секс, наркотици и рокендрол“, Камен Донев и Лекция № 1 За народното творчество, „Пияните“ на Явор Гърдев, „Момчето от последния чин“ на режисьора Крис Шарков, Театър „Възраждане“ пък ще представи „Великденско вино“. 

Модул „Памет“ тази година е ориентиран към знаменитото представление на благоевградския театър „Антигона“, което през 2018 година отбелязва 30-годишен юбилей. Представлението на Ставри Карамфилов, което остава в историята на театъра ще събере актьорите от „Антигона“ и ще бъде един поклон пред паметта на обичания актьор Николай Кимчев.

Специално за шестото издание на фестивала „Тара-ра-бумбия“ ще пристигне и пърформънс артистът, който използва за авторските си спектакли актьорска игра, танц, музика, пеене, физически театър, но най-вече метаморфозите на своето тяло като манифест на сценична свобода- Иво Димчев. След като обиколи целия свят, за да представи своя албум „Скулптури“, той ще гостува в Благоевград със солов концерт.