Майката на починалото 9-годишно момиченце от дома в Петрово се обяви срещу разпоредената полицейска проверка
Майката на починалото 9-годишно момиченце от дома в Петрово се обяви срещу разпоредената полицейска проверка / netinfo
Нямам никакви претенции към грижите, положени за моето дете от лекарите и от персонала в дома, нещо повече – на тези хора не мога да се отблагодаря цял живот. Това заяви за Дарик майката на починалото 9-годишно момиченце от дома в Петрово – Зорка Угринова, която е педиатър.

Тя се обяви категорично срещу извършването на аутопсия, която да установи точната причина за смъртта на детето й, както и против полицейското разследване по случая, разпоредено от прокуратурата в Благоевград.

Знам колко увредено беше детенцето ми и само благодарение на грижите на хората от дома то успя да доживее до тази възраст, категорична е тя.

Условията в дома в Петрово са повече от добри и в хигиенно отношение, и като грижи от страна на лекарите и обслужващия персонал. Това е една огромна болка за мен и не виждам никакъв повод за сензация и полицейско разследване, каза още Угринова.

Моето дете е тежко увредено по рождение и като лекар съзнавам, че и най-малката инфекция, каквато и да е тя, крие риск от фатален изход и спасение от това няма, заяви още Зорка Угринова.

Цялото интервю с майката чуйте в прикачения файл.