Локо Сф измъкна точка при гостуването на Пирин ГД
Локо Сф измъкна точка при гостуването на Пирин ГД / netinfo

Локомотив София измъкна точка при гостуването на Пирин Гоце Делчев в мач от първия кръг на А група. Двубоят на градския стадион в Гоце Делчев завърши 2:2 и се игра пред 2500 зрители.

Локомотив София имаше надмощие в първите минути на срещата, но въпреки това домакините успяха да поведат в резултата.

Пирин излезе напред в резултата в 10-та минута, когато Петър Лазаров центрира в наказателното поле на Локомотив и Георги Петров от 2-3 метра прати топката във вратата на Божидар Митрев.

Домакините удвоиха своята преднина в 19-та минута, когато след далечен удар на Веселин Марчев от около 20 метра, Митрев не се намеси добре и изпусна топката в краката на Марио Близнаков, който отблизо вкара за 2:0.

Пирин бе близо до това да реализира трети гол в 20-та минута, когато Божидар Митрев допусна нова грешка, като изпусна топката в краката на Близнаков, но той този път стреля над напречната греда.

Том и Искрен Писаров в две последователни атаки в 32-та и 33-та минута изпробваха рефлекса на Абди Абдиков, който обаче се намеси убедително и в двете ситуации.

Локомотив София остана с човек по-малко на терена, след като в 44-та минута Маркиньос удари в лицето Петър Лазаров и съдията Георги Кабаков изгони с директен червен картон бразилеца.

Гостите можеха да намалят пасива си в даденото от съдията продължение на първото полувреме, когато след центриране в наказателното поле на Пирин, Том стреля с глава, но над напречната греда.

Локомотив започна силно второто полувреме и в 46-та минута Крум Бибишков центрира в наказателното поле на Пирин, където Тодор Христов стреля с глава, но слабо и право в ръцете на Абди Абдиков.

Локомотив София вкара гол чрез Ранджелович в 50-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада.

Пирин Гоце Делчев остана с 10 човека на терена, след като в 55-та минута Любомир Витанов игра с ръка и бе изгонен за втори жълт картон.

Локомотив София намали пасива си в мача в 61-та минута, когато Том центрира в наказателното поле на Пирин, където Бибишков засече топката с глава и я прати във вратата на Абдиков.

Гостите продължиха да търсят изравнителното попадение и в 68-та минута Том центрира в наказателното поле на Пирин, където Ранджелович стреля с глава, но в страни от левия стълб на вратата на Абдиков.

Локомотив София изравни резултата в 71-та минута, когато Том подаде към Бибишков, който изведе Бранимир Костадинов сам срещу Абдиков и прати топката в долния му ляв ъгъл.

В последните минути на срещата Пирин Гоце Делчев се опита да стигне до победата и в 73-та минута Петър Лазаров центрира от фаул в наказателното поле на Локомотив, след което Веселин Марчев стреля с глава, но Божидар Митрев спаси.

Локомотив София можеше да стигне до трите точки в 89-та минута, когато Румен Трифонов излезе сам срещу Абди Абдиков, който се намеси решаващо и спаси.

В заключителните секунди на срещата Мартин Газиев отправи силен далечен удар, но Божидар Митрев спаси акробатично.

Така Пирин Гоце Делчев и Локомотив София стартираха сезона с равенство и разделиха по една точка.