Лазар Причкапов: Младите хора трябва да познават града, в който живеят и да работят за развитието му
Лазар Причкапов: Младите хора трябва да познават града, в който живеят и да работят за развитието му / netinfo
"Младите хора, живеещи в Благоевград трябва да познават града, в който живеят 4 години или повече и да работят за развитието му”, това заяви досегашният кмет и кандидат за нов мандат Лазар Причкапов на среща със студенти от Югозападния университет „Неофит Рилски”. По време на срещата Лазар Причкапов запозна младежите със свършеното от него и екипа му за Благоевград през изминалите 4 години и представи част от предизборната си програма.

„Проблемите на Благоевград нямат политическа украса – това е мотото ми, а целта на екипа ми е да превърнем Благоевград в едно прекрасно място за живеене”, каза пред студентите още Лазар Причкапов.

Той напомни на студентите, че по време на неговото управление чрез договор между Общината и Югозападния университет студенти са стажували в администрацията. „Винаги съм отпускал и стипендии и ще продължавам да го правя, но ми се иска да подпомагам хора, който ще останат да работят после отново за развитието на Благоевград”, заяви още Лазар Причкапов.

Студентите представиха пред кмета и кандидат-кмета Причкапов въпроса за евентуално намаление на транспортните услуги в града. „В програмата ми е заложен план за намаляване на разходите на хората в пенсионна възраст, като значителна част от разходите в градския транспорт да се поемат от общината. Съществува възможност да разработим частично намаление и за студентите”, поясни още Лазар Причкапов.

В програмата на независимият кандидат за кмет на община Благоевград Лазар Причкапов за развитието на Благоевград като образователен център на Българския Югозапад влизат още ангажимента му за изграждането на 4 нови спортни игрища, ново спортно училище, както и съдействието ми с АУБ, ЮЗУ, Технически университет – София и други висши училища за партнирането при разработването и управлението на национални и европейски проекти и други.