Костадинов не очаква закриване на пунктове за МПС
Костадинов не очаква закриване на пунктове за МПС / Дарик - Благоевград, архив
Костадинов не очаква закриване на пунктове за МПС
71472
Костадинов не очаква закриване на пунктове за МПС
  • Костадинов не очаква закриване на пунктове за МПС

Политическо говорене е предприемането на действия по закриване на пунктовете за регистрация на моторно-превозни средства в Гоце Делчев и Петрич, заяви депутатът от Коалиция за България Емил Костадинов.

Костадинов обясни, че евентуалното прекратяване на тази услуга в посочените региони, е крайно неприемливо и ще доведе до допълнително натоварване на службата в Благоевград. За закриване на тези регистрационни пунктове алармира в медиите преди около месец депутатът от ГЕРБ Георги Андонов.

"Тези, които са се родили като политици след 2006 година, когато пунктвете заработиха, нека не претендират, че имат заслуга за тяхното създаване", коментира Костадинов. Червеният депутат е депозирал въпрос до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев и очаква да получи писмен отговор в края на седмицата.

"В стартова позиция е програма "Обичам природата и аз участвам" по ПУДООС и в нея са включени 12 проекта от Благоевградска област. 3 от тях са в Благоевград - за селата Логодаж, Бело поле, Покровник, другите са в Белица и община Петрич", обяви Емил Костадинов.

Подсигурени са средства за ремонт на храма в Логодаж в размер на 30 000 лева. В селото, управлявано от Пламен Червенков, ще се отпуснат през април пари за реализация на важен обект - водопровод и канализация за 250 000 лева. Допълнително средства от държавата са осигурени за болниците в Петрич, Сандански, Гоце Делчев и Разлог.

Симитли, Струмяни, Кресна, Белица и Сатовча ще бъдат подпомогнати от държавата за изработване на Общи устройствени планове. Костадинов изтъкна, че правителството прави редица финансови инжекции за Благоевградска област по отношение на водната инфраструктура, пътища, болници, неотложни и аварийни дейности.

Кои са общините и населените места, които ще получат държавно финансиране, чуйте от Емил Костадинов в звуковия файл