Костадинов и Станишев в група за изборна стратегия
Костадинов и Станишев в група за изборна стратегия / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Благоевградският депутат Емил Костадинов остава в Изпълнителното бюро на БСП след оставката на лидера Сергей Станишев.

Костадинов е утвърден в две работни групи по време на днешния партиен пленум.

Една от групите, състояща се от 31 активисти, начело на която е Сергей Станишев, трябва да подготви до насрочения за 27 юли конгрес на БСП програмните документи и стратегията на червените за предстоящия извънреден парламентарен вот.

Костадинов влиза и във втората назначена днес 11-членна група, която има задачата да организира провеждането на партийния конгрес.

"Ръководният орган на партията бе увеличен с нови членове. Това са министър Драгомир Стойнев, който вече е зам.-председател на БСП, Атанас Мерджанов, Вероника Делибалтова - лидер на Младежкото обединение и Калоян Паргов - председател на столичната партийна структура", каза за Дарик Емил Костадинов.

Делибалтова заема мястото на освободения от Изпълнителното бюро ексмладежки водач Явор Гечев, който бе отзован от съпартийците си на проведена конференция.

Анна Янева - бивш председател на Софийската организация, също вече не е в Изпълнителното бюро. На нейно място застана Калоян Паргов, който е новият шеф на най-голямата партийна структура в БСП.

"На 27 юли ще бъде избран нов председател на БСП. Предстоят около три седмици за издигане на кандидатури за овакантения от Сергей Станишев лидерски пост. Всяка общинска и сътветно областна организация в страната, има възможност да излъчи свои номинации, които ще бъдат обсъдени на самия конгрес", обясни червеният народен избраник Емил Костадинов.