Костадин Паскалев: По-добрата работа с ВиК може да реши проблемите с водоснабдяването на селата
Костадин Паскалев: По-добрата работа с ВиК може да реши проблемите с водоснабдяването на селата / netinfo
Проблемите с водоснабдяването и канализацията на селата в община Благоевград могат да се решат при по-добра работа с „ВиК” Благоевград. Това обяви на среща с жителите на село Долно Българчево кандидатът за кмет на БСП Костадин Паскалев. С подобни проблеми са още Церово, Логодаж, Селище, Обел, както и Старо Струмско, Грамада и Осми квартал.

„Благоевград е една община, в която гражданите плащат най-много като дял във „ВиК” Благоевград, а парите за инвестиции се насочват в други общини. За съжаление настоящото ръководство на общината не успя да постигне и разработи съвместна програма с „ВиК” Благоевград за реализация на интересите на гражданите”, каза на срещата Костадин Паскалев.

Според кандидата за кмет издигнат от БСП е необходима изцяло подмяна на ВиК системите в Старо Струмско, Осми квартал и Грамада. Необходима е и гаранция, че останалите проблемни села ще получат възможност за гарантирана питейна вода и през летните месеци.

В момента благоевградските села на практика нямат канализация, обяви още Костадин Паскалев.

5 пъти са намалели капиталовите разходи за селата в община Благоевград през последните години, въпреки увеличения почти два пъти бюджет. През 2001 година за селата са били заделени 600 000 лева при бюджет от 21 милиона лева. Сумата за капиталови разходи в селата сега е 120 000 лева.