Кметът на Струмяни и македонският посланик обсъдиха пускането на ГКПП-Клепало
Кметът на Струмяни и македонският посланик обсъдиха пускането на ГКПП-Клепало / Снимка: Община Струмяни
Кметът на община Струмяни Емил Илиев и посланикът на Република Македония Н.Пр. Марян Гьорчев проведоха работна среща, на която обсъдиха нуждата от отваряне на ГКПП-Клепало на българо-македонската граница.

Двамата дискутираха всички възможности за задълбочаване на сътрудничеството между община Струмяни и останалите български общини по поречието на река Струма, съвместно със съседните погранични общини от македонска страна.

На срещата бе споделен добрият опит от досегашното успешно партньорство по съвместни европроекти на местно и национално ниво.
Основният проблем, който бе визиран, е все още неоткритият гранично-пропусквателен пункт при с.Клепало, чието отваряне ще осигури сериозно развитие  на бизнеса и на региона като цяло.

На срещата бе взето решение да се организира специална работна среща с домакинството на община Струмяни, на всички кметове от пограничните общини от българска и македонска страна, за изработване на специална стратегия и за планиране на конкретни стъпки, които да доведат до реалното функциониране на този жизнено важен за региона граничен контролно-пропусквателен пункт.