Кметът на Сандански удостоен с почетния знак на гръцкия град Верия
Кметът на Сандански удостоен с почетния знак на гръцкия град Верия / netinfo
Кметът на община Сандански Андон Тотев получи почетния знак на град Верия, Р Гърция, за развитие на двустранните отношения мужду двата града в областта на културата и туризма.

Отличието бе връчено на санданския градоначалник от заместник-кмета на гръцкия град Стергиос Милиопулос по време коктейла, даден от Тотев по повод празника на града - 1 май. На него присъстваха гости от побратимени на курортния град общини от Русия, Ирландия и Гърция.

Сандански чества своя празник от 1992 г. с решение на местния парламент, като тържествата се провеждат традиционно всеки четвъртък след Великден.

Програмата тази година започна с литургия на манастира "Св. Св. Козма и Дамян", който се намира на 2 км североизточно от града.

Там през деня се проведоха и традиционните народни борби, организирани от Спортен клуб "Спартак" с председател Стоил Димитров. Парични награди и коч бяха раздадени на най-отличените борци, участвали в състезанието.

Тържествата ще бъдат закрити с младежка дискотека, която е новост за тазгодишния празник. Тя ще бъде тази вечер от 20,30 до 12,30 през нощта.