Кметът на Благоевград инспектира дейностите по изграждането на нов закрит басейн
Кметът на Благоевград инспектира дейностите по изграждането на нов закрит басейн / Община Благоевград - пресцентър

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов провери работата по изграждането на новия закрит басейн с олимпийски размери в града, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Дейностите вървят по график, спазват се всички срокове и изпълнителите се придържат към всички правила за безопасност на обекта, констатира кметът Камбитов.

Закритият плувен басейн е част от новоизграждащия се многофункционален спортен комплекс в квартал „Еленово”. За модерната му визия гарантира и Българската федерация по плувни спортове.

Новият басейн ще радва деца, ученици и жители на Благоевград, като в него се предвижда да се провеждат държавни първенства и международни състезания. Освен в полза за града, изграждането на басейна спомога и за развитието на туризма и икономиката.

Спорният  комплекс ще се простира върху площ от 23 декара. Мястото е избрано и заради възможността за газифициране. Освен закрит басейн с олимпийски размери, проектът предвижда комплексът да включва игрища за различни спортове - футбол, баскетбол, волейбол. Ще бъдат изградени два тенис корта, ще бъде обособен и прилежащ паркинг.