Иззеха 875 литра нелегален алкохол, произведен в с. Зелен дол
Иззеха 875 литра нелегален алкохол, произведен в с. Зелен дол / снимка: МВР

Служители на Гранично полицейско управление в Благоевград иззеха 875 литра  нелегален алкохол, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Гранично-полицейски патрули са обхванали второстепенните пътища в района, тъй като нелегалните производители и разпространители избягвали главните пътища.

Иззеха 875 литра нелегален алкохол произведен в с Зелен дол
netinfo
Вчера след обяд един от патрулите спрял в граничната зона край село Зелен дол издирвания микробус “Ивеко”, управляван от 54-годишния К.С. от Благоевград, който доставял алкохол без бандерол в магазините и заведенията на общините Кочериново и Благоевград

При извършената проверка в багажното отделение са открити 175 пластмасови туби от по 5 литра алкохол без бандерол, на които имало надписи за съдържанието. 54 туби били пълни с мастика, 81- с ракия, 27- с водка, 9-с бренди, 3 - с мента и една с джин. По първоначална информация алкохолът се произвеждал в граничната зона в района на село Зелен дол.


Иззеха 875 литра нелегален алкохол произведен в с Зелен дол
netinfo
В ГПУ-Благоевград е образуван заявителски материал. Намерената нелегална стока е иззета, микробусът е запечатан и остава на съхранение в митницата. Уведомена е районната прокуратура. Работата по случая продължава.