Гоце Делчев, метално ръце
Гоце Делчев, метално ръце / Снимка: Община Гоце Делчев

На Велики четвъртък Гоце Делчев се сдоби със своето първо сърце за събиране на пластмасови капачки. Сърцето е изработено и дарено от Андон Балтаджиев на Сдружение "Да Дарим Надежда В Гоце Делчев". Ключовете символично бяха връчени от Андон Балтаджиев на представителите на Сдружението Елена Малева и Ваня Мечева- Джамбазова, в присъствието на кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов и главния архитект Георги Скрижовски.

Кметът на града първи се възползва от възможността да напълни сърцето с пластмасовите капачки, събрани от служителите в администрацията.
 

Гоце Делчев, метално сърце
Снимка: Община Гоце Делчев

"Подкрепям тази прекрасна инициатива от първия ден. Благодаря на сдружението и на тези неуморни млади жени за тяхната активност и за всичко, което правят. Надявам се, че повече хора от Гоце Делчев ще подкрепят идеята и ще дарят капачки, за да напълним сърцето възможно най-бързо", коментира кметът Владимир Москов. 

Червеното метално сърце, изработено от Андон Балтаджиев, ще бъде поставено на попската градина в Гоце Делчев, за да може повече хора да имат достъп до него. 
 

Гоце Делчев
Снимка: Община Гоце Делчев

От Сдружение "Да дарим надежда в Гоце Делчев" съобщиха, че до момента са предали 3 тона пластмасови капачки, а със средствата от тях ще бъдат закупени 3 нови и необходими уреди за детско отделение в МБАЛ "Иван Скендеров" гр. Гоце Делчев, които вече са поръчани след консултация с лекарите в отделението.

Очаква се още няколко подобни сърца да бъдат поставени на различни публични места в гр. Гоце Делчев в подкрепа на инициативата.