Христина видя в Пирогов насилваното си дете
Христина видя в Пирогов насилваното си дете / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Христина - майката на сексуално насилваното дете от Сандански, се видя за първи път днес с  настанения на 15 февруари за лечение в "Пирогов" 2-годишен Александър. Малкият й син в момента лежи в детското хирургично отделение в столичния институт.

"Сашко изглежда добре. Като видя майка си, той се вкопчи в нея и започна да плаче с глас", разказа за Дарик приятелят на семейството от Сандански Димитър.

Христина посети момченцето заедно със зълва си Дасислава, с вуйчото на мъжа й Иван Анталавичев и с депутата, председател на комисията по образованието, науката и въпросите на децата, Огнян Стоичков. По-рано през деня лично Стоичков обяви пред Дарик радио, че случаят с насилвания Александър ще бъде дебатиран в Народното събрание в сряда.

Междувременно в Сандански започна подписка в защита на арестувания и обвинен за извършени хомосексуални действия баща на момченцето Костадин Тасев. Все още не е изготвена ДНК-експертизата, разпоредена от прокуратурата по делото.

Говорителят на държавното обвинение Весела Стоилова с категоричност заяви, че не е открита семенна течност от Тасев в тялото на родния му син. За изготвянето на специализираното изследване разследващите били взели материал от други открити веществени доказателства, поясни благоевградският прокурор Весела Стоилова.

Близките на Костадин казаха за Дарик, че срещу него в полицията е дал показания местен рецидивист. Часове след разпита, скритият свидетел сам е признал пред роднините, че му било наредено от сандански полицай да разкаже как бащата е малтретирал сексуално малкия Сашко.

Уличеният в тежкото престъпление баща Костадин Тасев ще обжалва определението за "задържане под стража", постановено от сандански магистрат Николинка Бузова, пред Окръжния съд в Благоевград на 25 февруари.