Хлебозаводът в Благоевград с нов собственик
Хлебозаводът в Благоевград с нов собственик / снимка: Sofiq Photo Agency

Бирената фабрика Карлсберг България АД е сключила договор за прехвърляне на дружество "Хляб и хлебна промишленост" в Благоевград на фирма за хлебопроизводство "Еталон - 66" ЕООД. Новият собственик ще продължи да реализира дейността на хлебозавода в досегашния й вид.

Бирената компания е придобила предприятието от Община Благоевград през януари 2010 година и запазва работните места, условията на труд и не на последно място установените добри взаимоотношения и търговски практики с клиенти и доставчици. При тези условия Карлсберг България предоставя предприятието на новия собственик - Петър Иванов, който освен управител на „Еталон-66”, е и председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в Благоевград. По желание на двете страни конкретните финансови параметри на сделката остават конфиденциални.

„Радваме се, че като собственик през последните осем месеца развивахме успешно дейността на завода и реализирахме печалба. Вярваме, че тази положителна тенденция ще продължи и при новия собственик”, заяви Александър Грънчаров - изпълнителен директор на Карлсберг България. След реализирането на сделката Карлсберг България запазва собствеността върху земята, част от която ще бъде използвана за разширение на складови площи и произоводствени мощности на пивоварна "Пиринско пиво". В същото време предоставяме предприятието за хляб на местната хлебопроизводителна фирма, която да продължи да развива дейността му. Вярваме, че така и двата завода получават добра перспектива за развитие, което ще допринася за бизнеса и осигуряването на работни места в града и региона като цяло", допълни той.

В рамките на период от осем месеца от януари 2010 година, в които компанията стопанисваше предприятието, то работи на печалба и показа стабилна тенденция за развитие, уточниха от Карлсберг България.