Хиляди се включиха в Зимния празник на Семково
Хиляди се включиха в Зимния празник на Семково / Снимка: Община Белица
Хиляди гости и жители на община Белица окупираха планинския курорт Семково за  зимния празник „Белица– Семково 2017”, който се проведе за втора поредна година след дълго прекъсване. 

Празникът бе открит от вицепрезидента Илиана Йотова, която бе официален гост на събитието и от кмета на община Белица Радослав Ревански. Вицепрезидентът  поздрави всички присъстващи, както и градоначалника затова, че по негова идея зимният празник е възроден. Тя бе категорична, че Белица има пълната подкрепа от нейна страна за развитието на един от най-старите планински курорти.

Радослав Ревански пък зарадва всички жители и гости, като заяви, че проектът за ремонт на пътя  Белица - Семково е събрал необходимите точки и предстои да бъде подписан договор, а финансирането за реализацията на проекта ще бъде по Програма за развитие на селските райони.

След официалното откриване празникът продължи с културно- развлекателна и спортна програма. Сред състезателните игри имаше теглене на въже, скачане със чували, футбол на малки врати и конкурс за снежен човек. Също така имаше турнир по шах, бридж и тенис на маса. Десетки  любители на зимните спортове се включиха в ски- слалома, за да завоюват най- голямата награда „ Купата на Кмета – Ски слалом- Семково 2017”. Всички победители в състезанията получиха грамоти и медали, осигурени от общината.

За доброто настроение на всички се погрижиха фолклорен Ансамбъл „Пирин”, Ансамбъла за народни песни към местното читалище и други местни самодейни състави.

Празникът се проведе под патронажа на кмета Радослав Ревански, а организатори са Община Белица и Народно читалище „ Георги Тодоров1885”. Празника уважиха още областният управител на Благоевград Валери Сарандев, ректори на столичния Технически университет и Университета по архитектура, строителство и геодезия, лидерът на БСП в Пиринско Николай Бошкилов и лидерът на ДПС Ведат Хюсеин, кметовете на населените места в община Белица, както и управници на други общини и населени места.