Греков прави първа копка на горски път
Греков прави първа копка на горски път / DarikNews, архив

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще направи първа копка на строителството на горски автомобилен път „Алтернативен обходен път с. Ковачевица – с. Горно Дряново”.

Това е първата голяма инвестиция в горска пътна мрежа след повече от 15 години и един от най-значимите проекти в програмата на Югозападното държавно предприятие за тази година, изцяло финансиран със средства от фонд „Инвестиции в горите”.

Близо 15-километровият обходен път е основна пътна артерия в района на "ДГС Гърмен", която е определяща за изпълнение на лесовъдските дейности.

Около 2/3 от годишно добиваната дървесина в стопанството се транспортират през с. Ковачевица - исторически и архитектурен резерват, целогодишно посещаван от наши и чуждестранни туристи. Изграждането на пътя разрешава дългогодишния проблем с преминаването на тежкотоварните автомобили през селата Горно Дряново и Ковачевица.

Официалната церемония е на 4 април от 16.30 часа, в началото на Горно Дряново, в района на дейност на Държавното горско стопанство в Гърмен.